E-İHRACAT İhracatta ‘Dijital Devrim’ Başlıyor!

E-İHRACAT İhracatta ‘Dijital Devrim’ Başlıyor!

Türkiye’de ihracat gerçekleştiren her ölçekteki ihracatçı için devrim niteliğinde bir adım Ticaret Bakanlığı’ndan ‘Kolay İhracat Platformu’ adıyla geldi. Türkiye’nin ihracat potansiyeline önemli katkılar sağlaması beklenen platformla ihracatçı; ihtiyaçlarına uygun potansiyeli yüksek ticaret yollarını bulabilecek, pazardaki rakiplerini tanıyabilecek, ürününün pazara uygun olup olmadığını anlayabilecek, hedef pazarındaki yasal düzenlemeleri öğrenebilecek ve firmasına özel ihracat planına kavuşabilecek.

HERKESE AÇIK

Yapay zekâ destekli ‘Kolay İhracat Platformu’na mevcut ihracatçıların yanı sıra ihracatçı adayları da e-devlet şifresi ile giriş yapabilecek. Platform, uluslararası birçok veri tabanı ile entegre olarak, canlı veri akışı sayesinde ihracatçılara anlık veriler sunuyor. Tüm bu özellikleri ile de açık ara en kapsamlı ve öncü platform olarak öne çıkıyor.

3 MİLYON KOBİ

Kolay İhracat Platformu ile artık her bir ihracatçı ve ihracatçı adayı yapay zekâ teknolojisi ile çalışan dijital bir danışmana sahip olacak. Sisteme ilk başta 90 bin ihracatçı ve 3 milyonun üzerinde KOBİ’nin entegre edilmesi hedefleniyor. 1. Fazı firmaların kullanımına açılan platformda; Akıllı İhracat Robotu Modülü, Pazara Giriş Haritası Modülü, Ülke Sayfası Modülü, Sektör Sayfası Modülü, İhracat Kokpiti Modülü ve Mevzuat Modülü olmak üzere 6 modül bulunuyor.

5 BİN 400 ÜRÜN

Platforma özel olarak hazırlanan, 5 bin 400 ürün ve 190 ülke özelinde farklılaşan 1 milyonun üzerinde Pazara Giriş Haritası ile ihracatçılar; ürünlerine en uygun pazara ilişkin karşılaştırmalı analizler, vergi oranları, tarife dışı engeller ve pazardaki rakiplerine ilişkin bilgi edinebiliyor. Kolay İhracat Platformu’nda mevcut ülke ve sektör sayfalarında ise firmalar “Ürünümü hangi pazara satabilirim?” ya da “Bu pazarda hangi ürün satılır?” gibi tüm sorularına cevap buluyor.

RAKİP PAZARLAR

Platformun Pazara Giriş Haritası ve Ülke Sayfası modüllerinde ise hedef pazarla ilgili kritik bilgiler yer alacak. Ayrıca gümrük vergisi oranları, tarife dışı önlemler, menşe belgesi örnekleri, tercihli ticaret koşullarını sağlayan anlaşmalara ilişkin bilgiler, yurt dışındaki ticaret müşavirlerimizce belirtilen güncel gelişmeler ve ayrıntılar, ülke ve sektör bazında ithalat ve ihracat verilerindeki değişim ve trendler, ihracatta zorunlu belgeler, pazara girişteki temel koşullar, kriterler ve mevzuat gibi pazara girişte bir ihracatçının ihtiyaç duyacağı hemen her bilgi, en etkin görsellerle ve en güncel haliyle ihracatçının kullanımına sunulmuş olacak.

İHRACAT KOKPİTİ MODÜLÜ

Bloga dön